Vision med skandalstart

2011-09-09 | padlock 1

EKONOMI

SKTF Sveriges kommunaltjänstemannaförbund har bytt namn till Vision. Tidigare fanns i princip alla förbundets medlemmar i kommunerna. Sedan har landstingsanställda tillkommit och på senare år även anställda i kyrkan, bolag och privata företag. Det är bakgrunden till det beslut som togs på SKTFs förbundsmöte 2010 att undersöka möjligheten att byta namn.

Även medlemstidningen har bytt namn till Tidningen Vision och webbplatsen heter numera Vision.se.

I sin nya skepnad hamnade tidningen omedelbart i hetluften då chefredaktören stoppade artiklar om den dyra festen som ordnades för att fira namnbytet och ”nystarten”.

Festen som enligt tidningen Journalisten, SJF, kostade fyra miljoner kronor har kritiserats av flera medier. Så även av journalister på den egna tidningen. Men när artiklarna var inritade lyftes de ur den färdiga tidningen, av chefredaktör Kent Källqvist. Artiklarna kommer inte att gå i tryck och publiceras på måndag, skriver Journalisten.

Till SJF:s tidning kommenterade han ingreppet med att han hade satt ned foten för att värna tidningen. Någon förklaring till vad ordet ”värna” betydde i sammanhanget ville Kent Källqvist inte ge.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110910 - Britt Jakobsson

Hur kan ett seriöst fackförbund byta till ett namn som associerar till en bubbla eller luftballong? SKTF var kanske inte toppen men inarbetat och alla visste att det var facket. Och att ta bort kritiska artiklar har väl som vanligt motsatt effekt. Ska man värna f d SKTF numera Vision borde man byta chefredaktör för tidningen.

Britt Jakobsson

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: