Tre år kvar – en politisk nedräkning

2011-09-09 | FemPers padlock

INRIKES

För snart ett år sedan samlades 10 000 personer på Sergels torg i Stockholm för att uttrycka sin besvikelse över att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen och för att visa att de ville ha en annan politik än Alliansens.

Nu ordnar samma initiativtagare ett feministiskt och anti-rasistiskt initiativ ett år efter valet: Tre år kvar – en politisk nedräkning, 17 september på Kägelbanan i Stockholm. Parvin Ardalan (journalist, aktivist och mottagare av Olof Palmepriset), Suzanne Osten (dramatiker och grundare av Unga Klara) och Roland Paulsen (sociolog vid Uppsala universitet) är några av de medverkande under mötet 10.00 - 17.30. På kvällen blir det fest.

– Politik händer inte bara på valdagen och vi behöver en bred rörelse för feminism och solidaritet, mot rasism. Det gäller idag, om tre år och därefter, säger Carin Göransson, som är en av dem som står bakom Tre år kvar.

Initiativtagarna Öppna rum är en partipolitiskt obunden förening som bildades 2010 med syfte att skapa mötesplatser för feministiskt och anti-rasistiskt arbete. Tre år kvar – en politisk nedräkning arrangeras i samarbete med ABF Stockholm och I festens tid arrangeras i samarbete med Ovetenskapsakademin.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: