Från vänster: Jane (Magdalena Risberg, Lizzy (Elisabeth Meyer), Lydia (Sofie Asplund). I bakgrunden Charlotte (Sara P Eriksson).

Vadstena-Akademiens sommarsuccé på radio

2011-08-26 | FemPers padlock

KULTUR

FAKTA/Vadstena-Akademien

Vadstena-Akademien är en akademi för konstnärlig utveckling för operasångare, musiker och andra yrkesområden inom operavärlden. Förutom operaföreställningar ordnar den konserter, seminarier och föreläsningar. Sedan starten har många nu kända sångare deltagit i början av sina karriärer, exempelvis Malena Ernman, Loa Falkman och Anne Sofie von Otter.

I sommar kunde den som besökte Vadstena slott få höra Jane Austens ”Stolthet och fördom” som opera. Det var Vadstena-Akademien som vågade sig på att göra om Jane Austens roman till opera. Och det var lyckat – Daniel Nelsons första och nyskrivna opera mottogs med strålande beröm från både publik och kritiker, och biljetterna såldes snabbt slut.

Sveriges Radio passade på att spela in Stolthet och fördom, och föreställningen sändes i P2 den 13 augusti. Men den som vill kan fortfarande lyssna på den, eftersom sändningen finns kvar i Sveriges Radios arkiv på nätet.
Klicka här!

Sångensemble: Elisabeth Meyer, John Kinell, Sofie Asplund, Martin Vanberg, Sara P Eriksson, Thomas Sepp, Hélène Kimblad, Mikael Axelsson, Magdalena Risberg, Jesper Säll.
Musik: Daniel Nelson (2011).
Libretto: Sofia Fredén.
Dirigent: David Björkman.Från vänster: Lydia (Sofie Asplund), mrs Bennet (Hélène Kimblad), mr Bennet (Mikael Axelsson), Lizzy (Elisabeth Meyer), en balgäst (Thomas Sepp), Charlotte (Sara P Eriksson) och Jane (Magdalena Risberg).
Foto: Markus Gårder.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: