Tjejmilen Fotograf: Bengt Aronsson

Dags för Tjejmilen

2011-08-26 | FemPers padlock

SPORT

Den 3 september är det dags för Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor – Tjejmilen. För 28:e gången samlas tusen och åter tusentals elittävlande och motionerande kvinnor. Gärdet i Stockholm kommer att vara platsen för både start och målgång.

Fakta

Loppets start och mål är på Gärdet och det mesta av den 10 km långa banan går över Djurgården. Starten går klockan 13. Vid målgången på Gärdet finns ett presstält där media kan få hjälp under dagen. Mer information finns på www.tjejmilen.se

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med någon av de personer som omnämns i pressmeddelandet, få ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta Emilie Thorsén, pressansvarig, 0736-55 31 01 eller gå in på tjejmilens pressrum http://www.cisionwire.se/tjejmilen.

Detta år slår tjejmilen rekord med över 30 000 anmälda löpare och aldrig har löparintresset varit större.

– Trycket på årets lopp har varit otroligt stort. Redan i juli nådde vi taket på 30 000 deltagare och sedan dess har vi dessvärre varit tvungna att säga nej till ett stort antal springsugna tjejer varje dag, säger Christer Clefberg, projektledare för Tjejmilen, i ett pressmeddelande.

Tjejmilens startade den 19 augusti 1984. Då var antalet anmälda drygt 2000 deltagare. Samtliga från Sverige. Dess huvudsyfte var att sätta kvinnorna i centrum. Förebilden för Tjejmilen var ”Kvindelöbet” i Köpenhamn. Det var troligtvis Europas dåvarande största tjejlopp. En enkätundersökning genomfördes efter målgången för att ta reda på vad deltagarna tyckte om detta premiärlopp.


Tjejmilen – en magisk upplevelse

Detta år kommer nästan 18 000 tjejer att springa på tid, vilket heller aldrig skett tidigare.Det finns 22 nationer representerade och två av tre deltagare bor inte i Stockholm. Bland deltagarna i årets Tjejmil kommer bland andra Mari Jungstedt, Mia Törnblom, Emma Hamberg, Denise Rudberg, Moa Herngren och Unni Drougge, som alla har sprungit Tjejmilen tidigare, tillbaka.

– Kombinationen av den vackraste springrundan och massor av peppade tjejer gör Tjejmilen till en magisk upplevelse, säger Emma Hamberg, i pressmeddelandet. Hon springer för tredje året i rad.

Kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth springer också och hon har inte som missat Tjejmilen en enda gång sedan premiären.

De som inte fick en plats i årets lopp kan ändå komma till Gärdet eller följa loppet runt Djurgården och känna av stämningen och lyssna på orkestrar och DJ:s som underhåller längs banan. Feststämningen startar redan på torsdagen 1 september, då nummerlappsutdelning i Danicahallen på Östermalms idrottsplats öppnar med fler utställare än någonsin.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: