Jessica Rosencrantz (M)

Upprört om Amelia och könskvoteringen

2011-08-12 | FemPers padlock

EKONOMI

Jessica Rosencrantz, riksdagsledamot för moderaterna, har upprörts över att tidningen Amelia ”tagit politisk ställning” och förespråkar könskvotering till börsbolagens styrelser. (Se notis i förra veckans FemPers.) Rosencrantz skriver i en debattartikel i Aftonbladet att tidningen Amelias chefredaktör Åsa Lundegård har fel när hon förespråkar kvotering – att genom ”tvångslagstiftning” få in fler kvinnor i styrelserna gynnar inte företagen, snarare har det negativa effekter, menar Rosencrantz.

Dessutom borde tidningen Amelia lära sig av Norge, som ju redan har infört könskvotering. Där räckte de norska kvinnorna inte till, ­trots att de satt i uppåt 35 bolagsstyrelser var, utan företagen har istället ”varit tvungna att vända sig till utländska styrelse­proffs”, hävdar Jessica Rosencrantz.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: