Stor simprestation

2011-08-12 | padlock

SPORT

Den svenska simmerskan Anna-Carin Nordin genomförde förra veckan något som egentligen inte kan beskrivas som annat än en bragd. Hon simmade den fyra mil långa sträckan mellan Eckerö på Åland och Grisslehamn i Sverige. Den nätta simturen tog henne 14 och en halv timme.

– Det var väldigt oroligt vatten, väldigt skvalpigt så den verkliga simsträckan blev nog längre. Axlarna tog mycket stryk, för övrigt känns det bra i kroppen, sa hon till Svenska Simförbundets hemsida efter bedriften. Nordin deltar till vardags i simningens marathontävlingar, men har också siktet inställt på fler riktigt långa turer som den hon nu gjorde. Nästa sommar ska hon simma fram och tillbaka över engelska kanalen, vilket kommer att ta ungefär 24 timmar.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: