Stavhoppet missar VM - Bengtsson skadad

2011-08-12 | FemPers padlock

SPORT

En skada tvingar medaljhoppet Angelica Bengtsson att ställa in sin VM-start. Hon vann stavhoppet i JEM för några veckor sedan, på nytt svenskt rekord; 4.57, men skadade samtidigt handleden.

”Jag fick en smäll på handen vilket gör att jag har svårt att greppa staven ordentligt. Det känns inte rätt att åka till mitt första senior-VM och chansa och dessutom vara dåligt förberedd.”, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter sitt fina JEM-resultat sågs Bengtsson som framtidens utmanare till överlägsna världsettan Jelena Isenbajeva; Bengtssons resultat vid 18 år är bättre än Isenbajevas vid samma ålder. Men för en 18-åring är det bättre att vänta ut en skada än att chansa. Angelica Bengtsson avstår också SM som äger rum i helgen. VM i Daegu inleds den 27:e augusti.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: