Sao Paulo kontrar med "Heteropride"

2011-08-12 | Helena Brors padlock

UTRIKES

Sao Paulos kommunfullmäktige ställde sig förra veckan bakom en lag för firandet av en heterosexuell Pridedag. Förordningen syftar till att motverka homosexuellas ”excesser och privilegier”. Initiativtagaren, ledamot Carlos Apolinario, har kommenterat till The Associated Press ”Jag har inget emot att samexistera med homosexuella, så länge deras beteende är normalt”.

Om borgmästare Gilberto Kassab undertecknar lagen kommer den att träda i kraft och ”Orgulo Hetero” kommer årligen firas den tredje söndagen i december. Enligt en rapport från HBT-organisationen Grupo Gay da Bahia mördades 260 homosexuella i Brasilien förra året.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: