Saftig kritik mot Fas 3

2011-07-15 | padlock

EKONOMI

- Fas 3 är en både undermålig och kränkande åtgärd som måste stoppas snarast möjligt. Regeringen bör ta åt sig av riksdagens beslut om att stoppa Fas 3 omedelbart, sa IF Metalls vice ordförande Anders Ferbe vid ett Almedalsseminarium.

IF Metall och Akademikerförbundet SSR genomförde ett gemensamt seminarium om Fas 3. Frågan för var hur det skapas vägar ut ur långtidsarbetslöshet. Kritiken från facken och Socialdemokraterna var hård och kraven tydliga på att Fas 3, det tredje steget i jobb- och utvecklingsgarantin, ska tas bort snarast möjligt.

Men Tomas Tobé, moderat ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, försvarade åtgärden med att referera till en kommande översyn av reglerna.

IF Metall

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: