Diskriminerad kvinna fick ersättning

2011-07-15 | FemPers padlock

INRIKES

En kvinna som arbetade som apotekschef fick veta att hennes tjänst skulle försvinna i samband med att apoteken privatiserades. Hon sökte då två nya chefstjänster inom Apoteket AB i Göteborg. Men regionchefen meddelade att hon inte skulle få något av jobben, eftersom hon skulle gå på föräldraledighet en tid senare.

Trots att hon uppfyllde kvalifikationerna för tjänsterna hon sökte blev hon inte ens kallad till intervju. Kvinnan anmälde då Apoteket AB till Diskrimineringsombudsmannen för könsdiskriminering och missgynnande i samband med föräldraledighet.

Apoteket AB har nu gått med på att betala kvinnan 85 000 kronor i en överenskommelse med DO om förlikning.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: