TV-kanal för affärskvinnor

2011-06-17 | Nyhetsbyrån La Independent padlock

UTRIKES

Digital-TV gör det möjligt att kommentera samtiden och debattera företagande och ekonomiska frågor ur kvinnors perspektiv. Den ideella föreningen Círculo de Mujeres de Negocios, CMN, som samlar mer än 3 500 direktörer, företagare och oberoende yrkesutövare, har skapat sin egen TV-kanal via Internet. Via hemsidan går det att få direkt tillgång till alla de program och inslag som intresserar gruppen. CMN:s ordförande, Elena Fabra de Encarnación, menar att verktyget tillåter direkt debatt, utan mellanhänder, om nyheter och ekonomiska frågor ur professionella kvinnors perspektiv.

CNM bildades 2005 och är den första plattformen för online-nätverkande för kvinnor som driver företag i Spanien. Utöver online-tjänsterna organiseras möten varje månad där medlemmarna får direktkontakt och utbyter visitkort, information, kontakter, kunskaper och gör affärer.

Kvinnorna som driver eget har fortfarande lång väg kvar för att förbättra sin synlighet in näringslivet. Ameco Press lyfter fram att endast 50 procent av de affärsplaner som når handelskammaren i Madrid och söker finansiering förs fram av kvinnor. Att endast en tredjedel av de 3,16 juridiska personer som finns i Spanien är kvinnor visar också hur lågt representerade i näringslivet kvinnor är.

Översättning: Jenny Rönngren

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: