Örgryte kände till anklagelser

2011-06-17 | FemPers padlock

SPORT

När Patrik Sjöberg avslöjade att han blivit sexuellt utnyttjad av sin tränare och styvfar Viljo Nousiainen var upprördheten stor i idrottssverige. Per Crona som är tränare och elitansvarig i den berörda klubben, Örgryte IS, menade att anklagelserna ”slog ned som en bomb”. Men nu kommer uppgifter som motsäger de uppgifterna. Sveriges radios Ekot avslöjade i måndags att en förälder uppgett att han redan för fyra år sedan avslöjat för klubben att Nousiainen utsatt även hans son för sexuella övergrepp.

Patrik Sjöberg berättade för några veckor sedan för Feministiskt Perspektiv om sin besvikelse över hur friidrottsetablissemanget tagit emot hans berättelse. Han är också besviken över att hans egen klubb beskrev hans uppgifter som nya.

– Jag kände mig jävligt sviken när jag gick ut med boken och fick försvara påståenden, trots att jag visste om att flera försökt anmäla.

– Att ÖIS skulle vara helt omedvetna om Viljos läggning, så visste jag att det inte var, säger han till Svenska Dagbladet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: