Nobelpristagare kräver fri lejd för Gaza-flottiljen

2011-06-17 | FemPers padlock

UTRIKES

Läs hela brevet:

RE: Inspection and sealing of Freedom Flotilla II cargo

Fyra mottagare av Nobels fredspris har skickat ett öppet brev till FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. De uppmanar honom att stödja en säker färd för Freedom Flotilla II, den andra frihetsflottiljen som svenska Ship to Gaza är en del av.

Mairead Maguire, Jody Williams, Shirin Ebadi och Rigoberta Menchú Tum ber generalsekreteraren att stödja folket genom att vidta två viktiga åtgärder. De vill att han utser en representant som ska inspektera och försegla lasten på fartygen i flottiljen. De vill också att han uppmanar världens alla regeringar att stödja en säker passage för Freedom Flotilla II.

Fredspristagarna beskriver hur Ki-moon misslyckats med att hindra FN:s medlemsregeringar från att stoppa leveranser av humanitärt bistånd till Gaza. Nu betonar de vikten av att generalsekreteraren använder sin auktoritet för att uppmuntra internationellt stöd till initiativen och att be Israel att inte använda våld mot flottiljen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: