Protester mot fortsatt polisbrutalitet i Egypten

2011-06-03 | FemPers padlock 1

UTRIKES

På måndag den 6 juni uppmanas egyptiska aktivister att delta i protester för att hedra minnet av Khaled Said. Polisens brutala dödsmisshandel av Khaled Said är en av gnistorna som tände revolutionen i Egypten. Bilder på Saids sönderslagna, döda ansikte spreds via internet, och grundarna av facebook-sidan We are all Khaled Said var bland de första att kalla till manifestationerna vid Tahrir-torget i Kairo i januari.

Nu planeras protester vid polisstationer i Saids hemstad Alexandria och i Kairo, vid den polisstation poliserna bakom dödsmisshandeln arbetade. Förutom att hedra Khaled Saids minne är avsikten att uppmärksamma att polisbrutalitet och tortyr fortfarande förekommer, trots revolutionen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110604 - Britt Jakobsson

Ja,vi måste fortsätta att uppmärksamma och protestera mot allt våld. Även mot den polisbrutalitet som förekommer i vårt eget demokratiska land.De dödsfall som förekommit i samband med polisingripanden på senare tid, har fått allt för lite uppmärksamhet. Poliserna har trots all utbildning inte kunnat lära sig att hantera självdestruktiva och förtvivlade människor utan att ta livet av dem.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: