Moskvas borgmästare uppmanas byta sida

2011-06-03 | FemPers padlock

UTRIKES

Pride-aktivister attckerades förra lördagen av högerextrema och nynazister under en fredlig demonstration i Moskva. 
I stället för att ta sig an extremisterna lät borgmästaren polisen gripa dussintals fredliga demonstranter. Under sex år har de ryska HBT-aktivisterna kämpat för rätten att leva öppet och slippa utsättas våld.

Den europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna har dömt ut Moskvas förbud mot Pride-demonstrationer som inte bara trångsynt utan även olagligt, enligt All Out, en organisation som genomför kampanjer för HBT-personers rättigheter och nu söker omvärldens stöd för att få slut på våldet mot de ryska aktivisterna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: