Stina Svensson, Sissela Nordling Blanco och Carl Emanuelsson – talespersoner för Feministiskt Initiativ.

Länsstyrelsen JO-anmäld

2011-05-20 | FemPers padlock

INRIKES

I söndags var det omval i Västra Götaland och Örebro. Bara två dagar innan dess lämnade Feministiskt Initiativ in en JO-anmälan mot Länsstyrelsen för brister i hanteringen av omvalet. Bakgrunden till anmälan är att Länsstyrelsen inte hade informerat Valmyndigheten om att F! ställde upp i valet.

När ett parti ska registrera sina kandidater inför ett val görs det till Länsstyrelsen, som i sin tur ska informera Valmyndigheten. Men Länsstyrelsen förde inte vidare F!:s uppgifter. Därför fanns Feministiskt Initiativ inte med bland valbara partier på Valmyndighetens hemsida. Först när F! själva upptäckte missförhållandet rättades uppgifterna.

Det innebär att folk inte fick veta att det gick att rösta på Feministiskt Initiativ. Det innebär dessutom att Feministiskt Initiativ fick en sämre position gentemot medierna, eftersom de flesta medier grundar sin valbevakning just på uppgifterna från Valmyndighetens hemsida.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: