Lagändring mot hedersvåld i Palestina

2011-05-20 | FemPers padlock

UTRIKES

Hedersmotiv ska inte längre vara en förmildrande omständighet i samband med misshandel eller mord i Palestina, skriver den palestinska nyhetsbyrån Ma’an News Agency, MNA.

I söndags undertecknade presidenten en lagändring som innebär att de som slår eller dödar sina fruar, mödrar, systrar eller andra kvinnor inom familjen för att de brutit mot normer kring kvinnornas sexualitet inte längre ska kunna använda det som ursäkt i domstol. Lagändringen omfattar både den jordanska lagstiftning som gäller på Västbanken och den egyptiska som tillämpas i Gaza.

Till MNA säger Nahid Abu Teima, kvinnorättsaktivist och nyhetsproducent, att detta är ”en bra början till fortsatta förändringar som rör kvinnors rättigheter i både personstatus- och familjelagstiftningen”

På MNA:s hemsida var den första kommentaren till artikeln ”Äntligen!”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: