Frankrikes finansminister Christine Lagarde nästa IMF-ordförande?

Första kvinna som IMF-chef?

2011-05-20 | FemPers padlock

EKONOMI

Direkt efter att Internationella Valutafondens (IMF) chef Dominique Strauss-Kahn gripits i USA misstänkt för våldtäktsförsök startade spekulationerna om hans efterträdare. Reuters pekade ut Frankrikes finansminister Christine Lagarde som en trolig kandidat för jobbet. Lagarde skulle i så fall bli den första kvinnan som chef för IMF, ett arbete som är ett av de mest prestigefyllda i världen.

En annan tänkbar kandidat är enligt Reuters den turkiske politikern och ekonomen Kemal Dervis. Dervis bland annat varit chef för FN:s utvecklingsprogram.

IMF skrev i ett första pressmeddelande att de inte har någon kommentar till arresteringen av Dominique Strauss-Kahn, och försäkrade på sin hemsida att verksamheten trots allt fortgår som vanligt: ”The IMF remains fully functioning and operational.”

Internationella Valutafonden:s förste vice VD John Lipsky har gått in som tillfällig chef, men sedan Strauss-Kahn i onsdags lämnade in sin avskedsansökan, har arbetet med att hitta hans efterträdare blivit konkret.

Källor: www.reuters.com www.imf.org

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: