Wikileaks avslöjar sexuell exploatering barn

2011-05-13 | FemPers padlock 1

UTRIKES

Rika saudiska män köper flickor att ha som sexslavar från fattiga grannländer som Jemen och Mauretanien. Det handlar om flickor i åldern 5-12. När de kommer i puberteten kastas de ut på gatan och tvingas in i prostitution.

Uppgifterna kommer från diplomatrapporter som Wikileaks publicerat och spridit via norska tidningarna Aftenposten och Bergens Tidende.

Ju yngre flickorna är, desto mer får familjerna betalt slavhandlarna, enligt en källa i Mauretanien, vars regering förnekar att problemet alls existerar. Det gör även Saudiarabien, enligt DN som berättar om en offentlig amerikansk rapport om människohandel i världen där det framgår att ”många saudier, inklusive företrädare för regeringen, fortsätter att neka till att människohandel förekommer i landet”.

Dags att prata om det, tycker Sanna Johnson är Svenska Rädda Barnens regionchef i Mellanöstern. Hon intervjuas i DN-artikel och uppmanar de svenska och norska regeringarna att ta upp frågan i sina kontakter med saudiska regeringsföreträdare. Även privata företag med kontakter i Saudiarabien kan göra en insats, hävdar hon.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110515 - Maja Karlsson

Inte någon stor chans att världssamfundet kritiserar Saudi för någonting någonsin, eftersom de är så smidiga att köpa olja av.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: