Slamppromenad för frihet

2011-05-13 | FemPers padlock

UTRIKES

Det var i januari en represant för polisen i Toronto, Kanada, avslöjade sin syn på sexuella övergrepp. "Kvinnor borde undvika att klä sig som slampor för att inte bli offer." sade han.

Sexuella övergrepp är fortfarande allvarligt underrapporterade brott i Kanada. Uttalandet kommer knappast att få fler att vända sig till polisen, insåg en grupp feminister som fått nog av slamp-stereotypen och polismyndighetens svek mot kvinnorna och startat en kampanj som spridit sig globalt.

"Att utsättas för överfall handlar inte om vad du har på dig, det handlar inte ens om sex. Att använda en nedsättande term för att bortförklara oförlåtligt beteende skapar en miljö där det är tillåtet att skylla på offret." skriver de.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: