Samtal till BRIS fördubblades

2011-05-13 | FemPers padlock

SPORT

Förra veckan tog Barnens rätt i samhället (BRIS) emot dubbelt så många samtal från barn som blivit utsatt för sexuella övergrepp som motsvarande vecka förra året. Ökningen tros ha att göra med den före detta höjdhoppstjärnan Patrik Sjöbergs avslöjande om hur han utsattes för sexuella övergrepp.

Samtalen handlar om flickor som blivit utsatta av kompisar, sin styvfar eller sin pappa. Detta säger chefen över verksamheten för BRIS Eva Waltrén till TV 4 nyhetsmorgon den 10 maj. Hon berättar också att föräldrar som är oroliga för sina söner ringer in i större utsträckning än tidigare.

Patrik Sjöberg säger till nyhetsmorgon att tanken om att skapa debatt växte under tiden som han skrev boken.

- Om detta kan ha hjälp en kille eller tjej så är jag och de andra som har varit engagerade i boken väldigt tacksam, säger Patrik Sjöberg

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: