Kongressen valde Eva Nordmark till ny TCO-ordförande.

Ny ordförande vill ha ny arbetslinje

2011-05-13 | FemPers padlock

EKONOMI

På TCO-kongressen i veckan valdes som väntat Eva Nordmark i onsdags till ny TCO-ordförande efter Sture Nordh. Eva Nordmark kommer närmast från SKTF, där hon varit ordförande sedan 2004. I sitt tacktal på kongressen sa Eva Nordmark att det behövs ”en ny arbetslinje”, vilket hon utvecklade i sitt slutanförande på torsdagen.

– Den nuvarande arbetslinjen är omodern och ensidig. Den saknar helt fokus på individens möjligheter till vidareutbildning och är trubbig när det gäller att matcha ihop rätt person till rätt arbete. Därför måste vi få en ny arbetslinje som ta sikte på att varje individs arbetsliv ska bli så framgångsrikt som möjligt. Det sade den nyvalda TCO-ordförande Eva Nordmark i sitt avslutningsanförande på TCO-kongressen i veckan.

Den nya TCO-ordföranden betonade också att unga människor måste få chans till en god grundutbildning och att vuxna ska kunna få vidareutbildning i arbetslivet.

– Arbetslivet måste också förändras – så att människor kan förena det med att ha familj och orkar arbeta fram till pensionen, framhöll Eva Nordmark. Det ställer krav på arbetsmiljö, arbetsorganisation och på bättre möjligheter att behålla sin hälsa.

Eva-Lis Sirén från Lärarförbundet och Peter Hellberg från Unionen valdes till vice ordförande.

Källa: www.tco.se

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: