Böter för brott mot slöjpåbud

2011-04-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Den fängslade iranska advokaten Nasrin Sotoudeh har dömts på nytt medan hon sitter fängslad i en isoleringscell i Evinfängelset i Teheran. Hon är dömd till 11 år i fängelse och nu ska hon dessutom betala böter. Orsaken är att hon 2008 framträdde obeslöjad i en videoinspelning.

Nasrin Sotoudeh hade utreseförbjud och inte fick resa till Italien för att ta emot Human Rights Prize 2008 av italienska Human Rights International. I stället spelade hon in en hälsning och skickade till Italien. I videohälsningen bar hon ingen slöja.

Protesterna mot Sotoudehs 11 åriga straff för förfalskade brott, fortsätter och nyligen har Sotoudeh i sin frånvaro tilldelats ett nytt pris. Den 13 april gav PEN American Center utnämndes Nasrin Sotoudeh till 2011 års mottagare av amerikanska PEN-klubbens Barbara Goldsmith Freedom to Write Award.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: