Iranska feminister hoppas på Brasiliens och världens stöd

2011-03-18 | Jenny Rönngren padlock

UTRIKES

I slutet av februari besökte Parvin Ardalan och Hadi Ghaemi, båda människorättsaktivister från Iran, Brasilien. Resultatet blev en uppmaning till president Dilma Roussef att fullfölja sitt löfte om att stödja FN-resolutioner för att säkra människors rättigheter i Iran.

Aldrig har så många dissidenter avrättats som de senaste månaderna. Det är kris för de mänskliga rättigheterna i Iran, en hängning var åttonde timme, skriver Ardalan och Ghaemi i sitt öppna brev till Brasiliens president som först publicerades i den ledande brasilianska dagstidningen Estado de São Paolo. De påminner om löftet om stöd som Roussef gav i en intervju i Washington Post i december 2010 och konstaterar att Brasilien med sin växande maktposition i världen kan spela en viktig roll.

De vädjar till Dilma, som tidigare politisk, tortyrutsatt fånge, och kvinna, bekant med könsdiskriminering, att se likheterna mellan den kamp som Irans folk nu för mot regimen och den hon själv varit del av i Brasilien.

Under besöket träffade Parvin Ardalan och Hadi Ghaemi företrädare för det civila samhället, regeringsföreträdare, parlamentariker och journalister. De samlade stöd för den kampanj som inletts för av en växande allians av kvinnoorganisationer som står enade för Mellanösterns framtid och som välkomnar stöd från feminister i hela världen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: