"Italien är ingen bordell"

2011-02-04 | FemPers/AmecoPress padlock

UTRIKES

Italienskor börjar få nog av Berlusconis sexistiska och kriminella skandaler. Tiotusentals upprörda kvinnor gick ut på gatorna i Milano och krävde hans avgång under parollen "Italien är ingen bordell".

Italienska feminister börjar få nog. Framöver planeras en rad protester mot presidenten Silvio Berlusconi. Tidpunkten för protesterna uppdateras kontinuerligt, och de växer både i omfattning och intensitet.

Planerade manifestationer, som den förra helgen i Milano där 10 000-tals kvinnor deltog, varvas med spontana initiativ. En idé som lanserades via internet av gruppen The Angry var att sätta upp "en stor duk på varje balkong" med texten "Berlusconi avgår."

I morgon, lördag den 5 februari, Milano, kommer bland andra Umebrto Eco och Roberto Saviano att hålla tal på temat: "Tillsammans ska vi hitta sättet att bli av med Silvio Berlusconis korrupta och korrumperande makt, och hans attacker mot konstitutionen och rättsväsendet."

Och Roberto Saviano har just meddelat att han lämnar det Berlusconiägda bokförlag där Gomorra gavs ut, efter en kontrovers om hans uttalanden till stöd för de åklagare som utreder anklagelser mot presidenten om kommersiell sexuell exploatering av minderårig.

Söndag den 13 februari kommer italienska kvinnor att marschera i Rom för att uppmärksamma att deras livserfarenheter "suddas ut av den upprepade, oanständiga, ständiga representationen av kvinnor som nakna objekt för sexuellt utbyte som presenteras av tidningar, tv och reklam", "de minderåriga, festandet, kuverten med sedlar om 500 euro ... En bild som inte bara orsakar pinsamheter på den institutionella nivån, utan också gör vårt land till åtlöje i världen och avslöjar en föreställning om det feminina som berövar kvinnor deras värdighet" skriver tidningen La Repubblica på nätet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: