Nytt sportnätverk för kvinnor

2011-01-21 | Charlotte Haider padlock

SPORT

På mässan Swesport i Kista den 23 och 24 januari har det kvinnliga nätverket sitt första möte. Förfrågningar och anmälningar visar på ett uppenbart hål att fylla. Feministiskt Perspektiv ringer upp för att få några direkt kommentarer.

- Utan kvinnor på högsta nivå inom sportbranschen missar man affärsmöjligheter och lönsamheten minskar. Det säger Jenny Tirén Berg som har tagit initiativet till ett kvinnligt sportbransch-nätverk, DIVAS (Diverse Arena in Sport).

Jenny Tirén Berg arbetar som informatör och projektledare på branschorganisationen Svenskt Sportforum.

- Oftast är jag enda kvinnan vid våra aktiviteter i organisationen. Det är en oförklarlig snedfördelning eftersom kvinnor är överrepresenterade i åtminstone motionssammanhang. Kvinnor har varit den stora tillväxtmarknaden för sportföretagen de senaste åren. Men ökade marknadsandelar och att kvinnor även har stått för stora sportframgångar det senaste decenniet avspeglas inte i sportföretagens ledningsgrupper. Där är det sorgligt enkönat. Det kvinnliga nätverket DIVAS (Diverse Arenas in Sport) ska inspirera, utveckla, utbilda och stötta medlemmarna för att ändra branschens struktur. Förhoppningen är att fler kvinnor tar sig till de högsta positionerna inom sportbranschen, säger Jenny Tirén Berg.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: