Europeiska feminister samverkar inför nästa EU-val

2010-11-04 | FemPers padlock

UTRIKES

Sista helgen i oktober träffades feministiska partier i Valencia för att bilda ny paraplyorganisation.


Under sista helgen i oktober bildades Paraplyorganisationen för Europeiska feministiska partier. Den första europeiska konferensen för feministiska partier hölls i Valencia, Spanien, och bakom den nya organisationen står Iniciativa Feminista (Spanien), Feministische Partei Die Frauen (Tyskland), Partia Kobiet (Polen) och Feministiskt Initiativ (Sverige), enligt ett pressmeddelande från Feministiskt Initiativ.
Under konferensen bildades också en styrelse som ska samordna partiernas kriterium och bestämma grunden för en europeisk valplattform. De grundläggande punkterna i de feministiska partiernas program visade sig vara identiska, och gemensamma handlingsstrategier har definierats.
Feministiska partier som ställer upp i EU-val är välkomna att ansluta sig till den Europeiska feministiska samordningsstyrelsen. Det främsta syftet med paraplyorganisationen är att få parlamentarisk representation i EU-valet 2014, och lägga grunden för en framtida feministisk parlamentarisk grupp i Europaparlamentet. Nästa konferens äger rum i Polen i augusti 2011.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: