FEMTECH preparty Openair


FEMTECH FESTIVAL & RÄTTBUSS PRESENTERAR

FEMTECH PREPARTY – OPENAIR: CURTIS, FIRST GIFT, OLIVIA, SPARKLY PONY, SUBLIME SINAI, PUMA BERG, SNAKETHREAD, FREDDY BERG

≋ ≋ ≋ ≋ ≋ "När de sista tonerna av Veronica Maggio slutar klinga vid Eriksdalsbadet står RättBuss redo för att leverera alla danssugna till hemlig plats där Femtech Festival bjuder in till officiell förfest! Festen kommer ge en försmak av vad som komma skall på Femtech Festival den 13 september och bjuda in till dans i sommarnatten till tung elektronisk musik och snygga visuella effekter – allt filtrerat genom Femtechs grymma festivalbokare!"

LINEUP: CURTIS, FIRST GIFT, OLIVIA, SPARKLY PONY, SUBLIME SINAI, PUMA BERG, SNAKETHREAD, FREDDY BERG

Transport: RättBuss kör gratis från Skanstull till festplatsen. Se tidtabell längst ned.

Pris: Valfritt bidrag! Donera pengar för att supporta Femtech och RättBuss.

≋ ≋ ≋ ≋ ≋

XX CASH ONLY

XX DU KAN KÖPA DIN BILJETT TILL FEMTECH PÅ PLATS TILL LÄGSTA PRIS

≋ ≋ ≋ ≋ ≋

FEMTECH – Uppsala Feminist Festival Of Music And Art är en endagsfestival med betoning på elektronisk musik och konst. Vi kommer erbjuda publiken ett alternativ till dagens homogena elektroniska scen genom att tydligt bryta mot mansdominansen inom scenen. Under festivalen kommer vi låta mångfald och nytänkande stå i fokus för att visa på hur mycket mer som ryms inom den elektroniska musik- och konstscenen än vad som idag ges utrymme för i branschen. Arrangörerna tar ställning mot sexism, rasism, homofobi, transfobi samt alla typ av diskriminering, vilket är något som kommer genomsyra festivalen.

Läs mer om Femtech på: http://femtechfestival.se/

RÄTTBUSSEN är en 15 m lång buss som är i konstant rörelse - fysisk rörelse mellan olika platser och konceptuell rörelse mellan idéer och olika konstnärliga uttryck och plattformer. Kulturföreningen Bussfolket arrangerar konstnärliga tillställningar på RättBussen eller omkring den i syfte att bidra med ett alternativ till (framförallt men inte enbart) Stockholms kulturliv.

"Genom öppna graffväggar, överklassafari, ukaleleworkshop, festivaler och musikkvällar transporterar vi och våra likasinnade samarbetspartners dig, fysiskt och mentalt till en tolerant och trygg frizon där konst, musik, dans, teater, scenkonst och kollektivtrafik lever i samklang."

≋ ≋ ≋ ≋ ≋

XX CURTIS

Stod bakom klubben Klubb 8 Sthlm som spårlöst försvann. Vi kommer ihåg henne som Curtis & Drake men var tog hennes andra halva vägen? Vi har fått tag på henne och på lördag får vi svar på alla frågor genom de bästa hon någonsin haft att erbjuda.

XX FIRST GIFT

First Gift, eller Jonas Isaksson (your choice) är en electroproducent och DJ från Uppsala. Hen har gjort intressant musik sedan hen var 14 och har provat på allt ifrån psytrance till kängpunk. Aliaset First Gift är inte mer än ett år gammalt, ändå har hen hunnit släppa musik på skivbolag som Ciao Recs, MTWAT, Main Course, Vicious Bitch och Bass=Win. Tidigare i år gjorde hen och Sharkslayer en officiell remix av Crookers låt 'Heavy' som sedan släpptes på Crookers egen label Ciao Recs. First Gift älskar att experimentera med ljud för att få fram konstiga, galna och effektfulla dansgolvsbomber, eller som hen själv uttrycket det "Jag skapar musik för dansgolven, inte för att sitta i hängmattan och dricka té."

XX OLIVIA

Olivia är en ung och energisk personlighet som spelar väldigt, VÄLDIGT intressant musik. Med förkärlek för 90-talet levererar hen ninjabreaks med ’93-pianon, nu disco som är så sexig att den vill bli slickad på och mycket, mycket mer. Det finns ingen anledning att stå still när det spelas så bra musik! Hen är bara 19 år men ändå är hen inne på sitt femte år som DJ och har spelat på klubbar som Klubb AIM, Wilde! och Klubb Kaskelot.

XX SPARKLY PONY

2011 började Sparkly Pony sprida queerhet och vibrerande baslinjer i Stockholms och Uppsala såväl underjordiska som överjordiska scen. Den musiken som hen spelar är inte lika gullig som namnet. Det kommer bjudas på hård och rå techno som kommer värma även den kallaste själen i den svala sommarnatten.

XX PUMA BERG

XX SUBLIME SINAI (PERFORMANCE: GENDERFUKD)

"Mitt performance kommer gå ut på ett aggressivt och glittrigt ifrågasättande av de binära könsstrukturerna. Jag kommer att ha med mig Osborn på beats och atmosfäriska ljud. De flesta ljuden kommer vara förinspelade då det blir lite svårt att spela allt och ha performance samtidigt. Bered er på färg, dans, glitter och kanske till och med lite slagsmål."

XX SNAKETHREAD

XX FREDDY BERG

≋ ≋ ≋ ≋ ≋

Tidtabell: Avgångar från Skanstull

22.30

23.30

00.30

03.30

Hållplatser kommer finnas på vägen, mer info kommer på lördag.

När: 30 augusti 2014 21:00 - 31 augusti 2014 04:00

Var: Buss från Skanstull till hemlig plats / Stockholm

Arrangör: FEMTECH och Rättbuss