Stöddemonstration för de drabbade i Kurdistan


"Hej! Kom och visa ditt stöd till våra kurdiska systrar och bröder. Vi vill visa att de inte är ensamma och att vi alla tillsammans är starka. IS (Islamiska staten) även känd som ISIS har tagit över den kurdiska staden Shingal i Södra Kurdistan (Irakiska Kurdistan). Ezidier är en kurdisk minoritets grupp som är hotad och bör få stöd av omvärlden. Detta bör också uppmärksammas och fördömas av omvärlden. ISIS förstör helgedomar och sätter skräck i befolkningen. Av dessa anledningar vädjar vi till våra landsmän, vänner och alla demokrater att komma och protestera mot dessa massakrer. På lördag samlas vi för att visa vår avsky mot ISIS blodbad.

Vi, Kurdistans vänner -Öppen ungdomsplattform som upplyser den kurdiska frågan - har tagit detta initiativ då vi lider med våra systrar och bröder ytterst och tycker detta är oacceptabelt. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna.

Vi börjar att demonstrera gående från GÖTAPLATSEN ner till GUSTAV ADOLFS TORG. Vi avslutar det med en manifest på Gustav Adolfs Torg, där du kan lyssna på olika tal, köpa dig diverse prylar t ex tryckta T-shirts och armband. Alla pengar kommer oavkortat att skickas ner till våra drabbade systrar och bröder i Kurdistan, det kommer att gå via Kurdiska röda halvmånen och Kurdiska läkarsällskapet. Vi kommer att vara på plats, på Gustav Adolfs torg, två dagar innan demonstrations dagen (21a,22a) för insamling genom försäljning av diverse prylar från 13:00-18:00.

Katêkî xoş!"

När: 23 augusti 2014 12:00 - 23 augusti 2014 16:00

Var: Götaplatsen / Göteborg

Arrangör: Kurdistans vänner