Panelsamtal om samarbete, RFSL:s funkisprojekt


Betydelse av samarbete

"Funkisprojektet är RFSL och RFSL Stockholms nya projekt om normer kopplat till funktionsförmåga och rättigheter. RFSL samarbetar med en mängd olika funktionshinderorganisationer, LSS-verksamheter och aktivister. Samtalet kommer diskutera vikten och betydelsen av samarbeten mellan olika organisationer och verksamheter för att höja kunskapen och skapa mer tillgängliga och trygga organisationer och verksamheter. Där alla blir sedda och bekräftade oavsett vilka normer man följer eller bryter mot. Funkisprojektet är finansierat av Arvsfonden. Bakgrunden till projektet är förstudien Funkisrapporten ”och aldrig mötas de två” som RFSL Stockholm släppte 2013.

Medverkande:

Ulrika Westerlund, ordförande RFSL Rasmus Isaksson, ordfrande DHR Linus Forsberg , Unga synskadade Emily Gunarsson, Grunden Riksförening Moderator: Lisa Ericson RFSL Stockholm

Tider to 31 jul 16:00–16:45

Plats Pride House (Hörsalen),

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3

Mer information om projektet: Funkisprojektet består av flera olika delar och kommer att pågå i tre år. Tre olika externa utbildningsinsatser: En riktad till LSS-personal om normer och rättigheter kopplat till hbtq och funktionsnedsättningar. En riktad till funkisorganisationers kanslipersonal och medlemmar. En riktad till person som befinner sig inom daglig verksamhet. De olika utbildningsinsatserna kommer att tas fram tillsammans med representanter från respektive målgrupp. RFSL, RFSL Stockholm och RFSL Ungdom kommer genomgå en intern utbildning kring olika funktionsnedsättningar för att höja sin kunskap och kompetens och skapa mer tillgängliga verksamheter.

Projektet är nationellt så är man intresserad av att vi ska komma till tex en LSS-verksamhet, lokal funkisorganisation eller liknande är det bara att höra av sig. Utbildningsinsatserna kommer vara kostnadsfria och innefatta två halvdagar. Maila Lisa.ericson@stockholm.rfsl.se för mer information.

T-Centralen Pris Entré till Pride House 125 kr/dag. Säljes vid entrén i mån av plats. Stockholm Prides dag- och veckobiljetter gäller också som entré.

Åldersgräns Ingen.

Teckenspråk Detta arrangemang är teckenspråkstolkat.

Tillgänglighet Toaletter

Våning Plattan: Tillgängliga toaletter med bland annat bred dörr, armstöd, handfat och nödsignal. Betaltoaletter 5:- med sms

Våning 1: Tillgängliga toaletter med bland annat bred dörr, armstöd, handfat och nödsignal.

Våning 2: Tillgängliga toaletter med bland annat bred dörr, armstöd, handfat och nödsignal. Betaltoaletter 5:- med sms

Våning 3: Tillgängliga toaletter med bland annat bred dörr, armstöd, handfat och nödsignal.

Våning 5: Tillgängliga toaletter med bland annat bred dörr, armstöd, handfat och nödsignal.

Parkering– Tre parkeringsplatser för bilar med s.k. handikappstillstånd finns på Beridarbansgatan 4, mot Riksbankens fasad (infart Brunkebergstorg). Längre från teatern finns parkeringsplatser för funktionshindrade på Malmtorgsgatan 3, Klara västra kyrkogata 16 och Klara östra kyrkogata 8.

Färdtjänstadress– Sergels torg 3 för att komma till Kulturhuset. Sergels torg 7 för att komma till Stockholms stadsteater.

Teckentolkning – För uppdaterad information om vilka programpunkter som är teckentolkade. Gå in på vår hemsida: www.stockholmpride.org

Ledsagning – Ledsagning mellan och i lokalerna i Kulturhuset och Stockholms stadsteater finns att tillgå. Kontakta en publikvärd eller volontär.

Hörsalen (Kulturhuset, våning 3) – 400 platser, varav 267 i fast möblering i nivåer. Ingång våning 3, hiss. Sluttande plan ner i lokalen. Plats för rullstolar längst fram. Stor scen i nivå med salong. Lokalen är utrustad med ett IR-system, hörlurar finns att låna."

När: 31 juli 2014 14:00 - 31 juli 2014 14:45

Var: Kulturhuset Stadsteatern, Hörsalen / Stockholm

Arrangör: RFSL Stockholm