En konstig festival. West Pride 28 maj - 1 juni


HBTQ-festivalen i Göteborg!

Söndagen den 1 juni är det dags för Regnbågsparaden, en färgsprakande parad där vi tillsammans manifesterar allas lika värde.

"West Pride är en gratis kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst och kultur.

Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-­personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt.

Vårt syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Vi skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Vi vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -­uttryck.

Genom våra arrangemang och samarbetspartners är vi en katalysator för positiv förändring lokalt och globalt. Genom att skapa mötesplatser för människor och organisationer kring konst, kultur och hbtq­frågor får festivalen effekter utanför sin avgränsade plats i tid och rum."

För program, tider, platser och nyheter inför festivalen, följ länk för mer info:

När: 28 maj 2014 10:00 - 1 juni 2014 21:00

Var: / Göteborg

Arrangör: West Pride