★★★ Ta Natten Tillbaka 2014 ★★★


Vi har fått höra att vi bör hålla oss undan vissa delar av samhällsrummet ifall vi inte vill bli utsatta för trakasserier, våld eller kränkningar. Vi har fått höra att vi inte ska gå hem själva sent på kvällarna, att vi ska vara försiktiga med hur mycket alkohol vi konsumerar eller vilka signaler vi eventuellt skickar ut. Vi har i klartext fått höra att VI ska akta oss från att bli utsatta för övergrepp. Att det är VÅRT ansvar att inte bli våldtagna.

Det här samhället förstör oss. Våra liv och livsval skuldbeläggs och vi får skylla oss själva. Vi har fått höra att vi ska begränsa oss. Hålla oss undan och inne. Att det är vi som är de skyldiga. Vi som står ansvariga. Som rättslösa kroppar. Som objekt. Det är inget liv. Patriarkatet förstör våra liv. Kapitalismen förstör våra liv. Nationalstaten förstör våra liv. De förstör oss.

Men det är nog nu! Det är slut med det! Vi tänker ta allt tillbaka. Vi tänker ta natten tillbaka. Vi tänker ta våra liv tillbaka. För skulden är aldrig vår. Aldrig någonsin. Och vi tänker förstöra det som förstör oss!

★ Tillsammans Sätter Vi Hårt Mot Hårt. ★ Tillsammans Tar Vi Tillbaka Allt Som Är Vårt! ★ Tillsammans Förstör Vi Det Som Förstör Oss!

Vi samlas kl. 22.00 den 8. Mars på Möllevångstorget. Arrangörer: Mangla, SUF Malmö och Imet Crew

★ Transpersoner och Kvinnor är välkomna

När: 8 mars 2014 21:00 - 7 mars 2014 23:00

Var: Möllevångstorget / Malmö

Arrangör: Mangla, SUF Malmö och Imet Crew