#ishockeyVM: ”Vi tappade greppet i tredje perioden”

2015-04-02 | Bella Frank padlock

SPORT

Sverige spelade övertygande och dominerade de två första perioderna i kvartsfinalen mot Ryssland på onsdagskvällen. Men Ryssland kom ut i tredje period och lyckades ta kommando. På sina farliga kontringar sköt de slut på Damkronornas VM-resa.
– Vi lägger oss aldrig ner utan kämpade vidare, men tyvärr gick det inte i dag, sade Anna Borgqvist efter matchen.

Nedåtböjda huvuden efter matchen visade hur stor ilskan och sorgen var hos Damkronorna efter förlusten i kvartsfinalen. De hade ju varit så nära att ta hem matchen. Igår sade både spelare och förbundskapten Leif Boork att ryskorna är farliga på kontringar och spelar oerhört fysiskt och att det var därför viktigt att vara på dem från första början och vara lika starka. Den spelplanen verkade funka till punkt och pricka i period ett och två. Första period innehöll flera vassa svenska målchanser. Till slut är det Anna Borgqvist på nytt blir målgörare, med assist av Erika Grahm. Svensk ledning i paus, andra period slutar mållöst men även den domineras av Sverige. Men till tredje period är det ett annat Ryssland som kommer ut på isen, Sverige får inte grepp om dem som tidigare. Och så kommer de farliga ryska kontringarna. 1-1, blir sedan 2-1 och Damkronorna går inte vidare till semifinalen på fredag.


Pernilla Winberg.


– Det kändes tryggt deras spelare fick inga chanser, det var vår spelplan så det var ganska tufft när de fick två lätta mål där på kontringar som vi gjort upp innan att vi inte skulle släppa.

– Att vi var så pass bra i matchen gör det ännu tyngre, säger Pernilla Winberg efter matchen. Tidigare kvällar har det spelats musik i bakgrunden, men denna kväll är det helt tyst, och känslorna, den djupa frustrationen, går inte att ta fel på. Pernilla Winberg tycker att matchen mot Ryssland var deras bästa i turneringen:

– Det var länge sedan vi spelade så här bra mot ryssarna, att vi inte alls släppte till farliga chanser i och med att de brukar komma på massa kontringar och deras toppspelare brukar ha massa skott på mål. Men det kändes ganska tryggt. Så det blir extra tungt att förlora sådana här matcher.

Hon säger att det också känns tungt efter förra årets OS, där man föll mot Schweiz i bronsmatchen. Men hon tycker att laget har utvecklats sedan i fjol.

– Jag tycker att vi har tagit ett steg framåt i år som lag, så det är bara att jobba vidare på det. Vi vet vad vi behöver jobba på.


Anna Borgqvist.


Anna Borgqvist som i matchen mot Tyskland på tisdagskvällen gjorde matchens alla fyra mål fick alltså göra mål även i kvartsfinalen. Hon tycker liksom Pernilla Winberg att de hade greppet om matchen i de första två perioderna:

– Jag vet inte vad som hände i tredje, vi tappade greppet direkt där. När det blir 1-1 är det fortfarande match, när det blir 2-1 blir det uppförsbacke. Men jag tycker ändå vi krigade på hela vägen, vi lägger oss aldrig ner och dör utan kämpade vidare, men tyvärr gick det inte idag.

Bästa spelare i svenska laget blev Jenni Asserholt som återigen gjorde en mycket stark insats.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: