Leksand skrällde mot Linköping i Riksseriens första semifinal

2015-03-06 | FemPers padlock

SPORT

Leksand IF vann med 5-4 efter förlängning mot Linköping HC i Riksseriens första semifinal av tre. Därmed satte Leksand också punkt för Linköpings osannolikt långa segersvit som varat genom hela grundserien. Linköping vann grundserien med överlägsna 82 poäng jämfört med tvåan AIK på 60 poäng och trean Leksand med 55 poäng.

Leksand tog ledningen efter åtta minuter och behöll den länge i matchen. Iveta Koka och Linn Peterson gjorde Leksands första två mål i den första perioden. I andra perioden kom Linköping in i matchen och kunde reducera genom Denise Altmann till 2-1, men Leksand drog iväg till 3-1 genom Wilma Johansson kort därefter. Men sedan rasslade det till och Linköping kunde reducera och sedan kvittera till 3-3. När tredje perioden var klar var resultatet 4-4 och det var i förlängningen som Leksand till slut kunde avgöra semifinalen genom ett mål av Cecilia Östberg:

– Vi gjorde det riktigt bra i dag, och nu har vi verkligen skaffat oss ett slagläge inför helgen, sade Leksands målskytt Linn Peterson efter matchen rapporterar swehockey.se

På lördag spelas semifinal nummer två i Linköpings Stångebro ishall klockan 14.00. Vinner Linköping den matchen blir det en avgörande semifinal på söndag klockan 12.00.

I den andra semifinalen vann Modo över AIK hemma i Fjällräven center. Matchen gick både till förlängning och straffar efter att tredje period slutat med 1-1 i resultat. Det var Erika Grahm, lagkapten för Modo, som satte den avgörande straffen och matchen slutade med 2-1.

– Vi tar med oss vårt hårda jobb och starka skridskoåkning, säger hon till swehockey.se.

Den andra semifinalen mellan Modo och AIK spelas klockan 16.00. Vinner AIK den matchen blir det en avgörande match på söndag klockan 15.30.