Moon City Boys nästa steg är att spela in låtar för en hel skiva.

Ny singel från normkritiska Moon City Boys

2014-09-19 | Elena Smon Wolay padlock

KULTUR

Moon City Boys startades 2011 då de gick på konstskolan Gerlesborg. Då spelade de på kastruller istället för trummor när de repade men idag har dom inskaffat riktiga batterier och är den nya ”snackisen”. Vi ställde tre frågor i samband med den färska singeln Rockets/Stranger som släpps på det nya skivbolaget 8tta 7uor.

FAKTA:

Moon City Boys består av Ella Rolf, 25 som spelar bas, Sofia Eklund, 25 på sång och gitarr, Kelly Wedin, 25, gitarr och Liselotte Bramstång, 25, på trummor.

Sofia Eklund sjunger även i bandet Kokonaut.

Tidigare medlemmar:

Rebecka Rolfart, 25, trummor. Spelar i sitt soloprojekt The Hanged Man. Ebba Ulander, 25, trummor och Siri Jennefelt, 25, trummor som nu spelar synt och sjunger Saigon.

Moon City Boys startades 2011 i Stockholm då de gick på konstskolan Gerlesborg. Då spelade dom på kastruller istället för trummor när dom repade. Kelly bodde sedan i USA i ett år, dom kom sedan igång som band på riktigt när hon flyttade tillbaka till Stockholm sommaren 2013.

De är aktuella med singeln ROCKETS/STRANGER som finns både digitalt på Spotify och på vinyl hos skivbolaget 8tta 7uor. Bandet kommer att spela i Stockholm i höst. Håll koll på speldatum via deras hemsida eller Facebooksida.

Hur kommer det sig att ni döpte erat band till Moon City Boys.

– Namnet Moon City Boys, är ett bandnamn som vilket som helst, man måste bara ha ett namn och att hitta ett som kändes bra var något vi höll på med extremt länge. Moon City Boys kändes till slut som ett bra namn då det delvis syftar till vår hemstad Stockholm men också innehåller en måtta normkritik. Att vara ett ”tjejband” är något vi absolut inte kan identifiera oss med vilket jag tror att namnet förtydligade för oss och för folks uppfattning av oss. Att kalla sig boys som tjejer är något folk reagerar på, oavsett hur, är det ett faktum att det genererar en reaktion när en grupp tjejer kallar sig boys. I den bemärkelsen är det en kritik mot normen.


Ni är aktuella med singeln ”Rockets” och ”Stranger” vilket är ett av dom få låtarna ni skrivit tillsammans. Vad är era influenser och hur beslöt ni er för att det skulle bli singeln?

– Yes! Vi har precis släppt en 7" vinyl på skivbolaget 8tta 7uor med två av dom första låtarna vi nånsin skrev tillsammans. Vi lärde oss att spela tillsammans i Ellas mammas garage och på den tiden kunde vi inte så många ackord och sånt. Rockets består liksom av tre ackord som går om och om och om igen. Men det gör ingenting. Det har snarare varit till vår fördel då vi inte vetat vad som är rätt och fel utan gjort precis som vi velat. Det viktigaste är ju att säga något ärligt med det en gör, inte att kunna spela avancerat. Det är Sofia som har skrivit texterna till både Rockets och Stranger. Dom handlar båda om att släppa taget om någonting och att gå vidare. Det passar bra för nu vill vi göra fler nya låtar!

– Vi har många influenser, inte bara andra band och musiker utan också personer, vänner osv. Vi startade bandet under en period då vi alla läste Legs McNeils Please Kill Me: The Uncensored Oral History of Punk så vi var till en början väldigt inspirerade av den eran. Men främst har det handlat om att lära oss bemästra ett instrument. Och då har vi hjälpts åt tillsammans i bandet. Vi har letat fram ljud som vi tycker om och lyssnat oss fram till vad vi är nu. Men generellt kan en säga att vi gillar relativt enkla och ”simpla” ljudbilder. Det är fint när varje instrument får sitt utrymme och kan urskiljas. Det är bäst när det kan låta skränigt och hårt utan att behöva vara ett ös på med en massa ljud överallt hela tiden.

– Jonas Jonsson och Marcus Törncrantz som har 8tta 7our föreslog ett samarbete efter att ha sett oss spela på bandet Vulkanos klubb. Vi möttes upp på ett konditori och så bestämde vi att vi skulle spela in två låtar att släppa. Vi blev asglada över att dom ville släppa både digitalt och vinyl. Vi har suttit och klistrat och vikt alla skivomslagen tillsammans på Marcus kontor. Vi skrev även ut bilderna på Ellas mammas kontor och så klistrade dom på gamla banankartonger. Det tar tid men det är kul.


Hur ser framtiden ut?

– Vi vill spela in tillräckligt många låtar för att kunna släppa en hel skiva! Och så vill vi spela mycket. Vi har precis klippt färdigt vår musikvideo för låten Rockets och ska ladda upp den på vår youtube-kanal så fort som möjligt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: