Louv Brattgård bevakar VM-kvalmatcherna för Feministiskt Perspektiv.

Louv Brattgård: ”Jag tror det avgörs mot Skottland”

2014-09-12 | FemPers padlock

SPORT

I morgon spelar Sverige den första av två avgörande matcher i VM-kvalet i fotboll. Lördagens match spelas mot Bosnien-Hercegovina och på onsdag i nästa vecka spelas det som tros vara den svårare matchen mot Skottland. Louv Brattgård, som kommer att bevaka matcherna för Feministiskt Perspektivs räkning från Gamla Ullevi i Göteborg, ger här en guidning inför VM-spurten.

Vilket spel hoppas du får se från Sveriges sida?

– Jag hoppas på ett offensivt spel. Mot Bosnien-Hercegovina sist blev det bara ett mål. Ett mål tidigt i matchen tror jag är viktigt för kunna behålla ett lugn och sedan kunna jobba framåt. Jag hoppas också få se Kosovare Asllani från start. Och att Caroline Seger fortsätter dominera i sin roll på mittfältet.


Hur viktiga är dessa två matcher?

– De är väldigt viktiga. Tar de sex poäng är de klara för VM nästa sommar. En förlust skulle kunna innebära att de måste fortsätta kvala för att nå världsmästerskapen. Att de plockar poäng känns viktigare än skönspel den här gången. Det viktigare blir VM nästa år.


När tror du det avgörs – mot Bosnien-Hercegovina imorgon eller mot Skottland?

– Jag tror det avgörs mot Skottland. Vinner Skottland den matchen har de lika många poäng som Sverige. Då avgörs vem som går vidare direkt på målskillnad. Det ser ut som att Sverige har fördel där, men det är inte så jättemånga mål som skiljer så det går inte att veta säkert. Men Bosnien-Hercegovina-matchen blir också väldigt viktig, just eftersom det tog väldigt lång tid för Sverige att slå hål på dem i bortamötet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: