Rör inte min sittplats!

2014-04-25 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

“Stop Spreading Your Legs,” på Twitter, på turkiska:

#bacaklarinitopla, #yerimisgaletme,


Liknande kampanjer finns också i Sverige – Macho i kollektivtrafiken – samt i på den engelskspråkiga sajten Move the fuck over, bro.

”Sluta ockupera min sittplats!”, heter den senaste kampanjen som bekämpar sexuella trakasserier på offentliga platser i Turkiet. Det är "Istanbul Feminist Collective" som startade en online-kampanj mot männens attityd då de sitter bredbent på bussar och tunnelbana, medvetet eller omedvetet. Tusentals kvinnor anslöt sig till kampanjen via Twitter.

Först skrev turkiska dagstidningar om den och nu syns gruppens affischer även ute på gatorna i Istanbul. Kvinnorörelsen i Turkiet har en lång och framgångsrik erfarenhet av intressanta metoder i kampen mot sexuella trakasserier. Medlemmar i Istanbul feminist collective är övertygade om att problemet finns överallt i världen och inte enbart i Turkiet. De har till och med startat sin kampanj med en bild tagen från New Yorks tunnelbana. Feministgruppen uppmanar nu alla kvinnor att klistra budskapet på offentliga transportmedel och ta itu med problemet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: