Sara Svensson och Vilmer Andersen är båda kandidater till regionfullmäktige i Skåne för Vänsterpartiet.

Freda sjukvården från besök av rasister

2014-04-05 | Sara Svensson , Vilmer Andersen padlock 1

OPINION

”Personalen måste självklart få avgöra vilka som får besöka deras arbetsplats. Alla människors lika värde och rätten till ett respektfullt bemötande får inte på någon punkt urholkas.” Det skriver Sara Svensson och Vilmer Andersen, Vänsterpartiet i Malmö, med anledning av Sverigedemokraternas besök på Skånes Universitetssjukhus i veckan.

Sara Svensson och Vilmer Andersen är första och andra namn på Vänsterpartiet Malmös lista till Regionfullmäktige.

Vi är mycket kritiska till Jimmie Åkessons besök på akuten i Malmö. Ett sådant besök måste baseras på frivillighet där personalen har möjlighet att tacka nej.

När personalen på akutmottagningen på Skånes Universitetssjukhus i Malmö säger klart nej till ett besök av Jimmy Åkesson (SD) på deras arbetsplats, blir vissa, som framträder med namn, mordhotade. Detta är hårresande och fullkomligt oacceptabelt.

Personalen måste självklart få avgöra vilka som får besöka deras arbetsplats. Hänsynen till patienterna måste dessutom väga tungt. Hälso- och sjukvårdslagens ord bör tas på allvar. Alla människors lika värde och rätten till ett respektfullt bemötande får inte på någon punkt urholkas.

Till exempel har många anställda en bakgrund som innebär att Sverigedemokraterna inte vill att de ska vistas i vårt land. Vänsterpartiet anser att det är en styrka att sjukvårdspersonalen har en mångkulturell bakgrund - och utan den klarar vi inte en bra sjukvård med hög kvalité i Skåne.

Om politiker önskar besöka sjukvården för att lära sig mera om hur den fungerar är det fullt möjligt utan att trampa in på avdelningar och kliniker. Det finns massor med platser inom vården, där möten med ledning och personal kan äga rum. Men det måste baseras på frivillighet. De anställda och patienterna måste ha en ultimativ möjlighet att tacka nej.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20140406 - Pilar Reyes

ja, framförallt patienterna ska få slipa ta ställning till en sådan fråga. Det är annat som är det viktigaste för dem. Orkar dem, vågar dem, kan dem säga nej till politiska besök när de ligger sjuka?

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: