Mixat svenskt curlinghopp i Paralympics

2014-03-07 | FemPers padlock

SPORT

Paralympics inleddes i Sotji under fredagen med ukrainskt deltagande trots den spända situationen mellan Ukraina och Ryssland. I protest mot det ryska övertagandet av ukrainska Krimhalvön deltog bara Mykailo Tkachenko som representant av delegationen på arenan, han möttes av stora applåder av publiken. Den ukrainska delegationen har också förklarat att man kommer att lämna Sotji om Ryssland utvidgar sin militära närvaro utanför Krim.

44 länder är representerade i Paralympics i Sotji, flera länder har dock valt att dra ner på representationen. Storbritanniens 15 deltagare är på plats men premiärminister David Cameron instruerade tidigare sina ministrar att inte åka till Sotji. Ingen svensk minister kommer att närvara under spelen som pågår mellan den 7-16 mars. Också USA och Nederländerna har dragit in representanter.

Svensk fanbärare under invigningen var Jalle Jungnell, rullstolscurlingslagets skipper, som har två tidigare bronsmedaljer från Paralympics. Det svenska landslaget är mixat och är rankat tvåa i världen efter Kanada och det finns stort medaljhopp för laget som spelar sin första match mot Finland lördagen.

Paralympics sänds i Svt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: