Demonstration mot strippklubb attackerad

2014-03-03 | padlock

INRIKES

Ett trettiotal medlemmar ur Unga Feminister Jönköping samlades i fredags kväll för att hålla en fredlig demonstration utanför den nyöppnade strippklubben i Huskvarna. Ett antal män på väg till klubben uppträdde aggressivt mot gruppen och slagsmål uppstod. En av ungdomarna skadades och fördes till sjukhus.

Målet med demonstrationen var att dela ut flyers till de som besökte klubben, bemöta eventuella besökare och ifrågasätta deras handlingar. De flyers som delades ut beskrev hur strippklubben bidrar till ett ojämställt samhälle och uppmanade: “Bojkotta strippklubben. Skänk dina pengar till en kvinnojour i stället och visa att du är en man som respekterar kvinnor. Det kommer du må mycket bättre av. Vi lovar."

- Vi gjorde det här för att det är självklart att det inte ska drivas sexistisk verksamhet där jag bor. Det är viktigt att möta besökarna. Ingen människa ska behöva bli utnyttjad för sin kropp på grund av socioekonomiska förutsättningar, säger en aktiv medlem i Unga feminister Jönköping till Jönköpings-Posten i en intervju.

När de trettio medlemmarna ur Unga Feminister står samlade utanför klubben då en bil stannar och ur kliver ett antal män som är på väg till strippklubben. Männen uppträder aggressivt och ifrågasätter gruppens aktion. Gruppen ombeds flytta på sig men vägrar, varpå männen marscherar in i gruppen och slagsmål uppstår. En av de deltagande ungdomarna blir biten i ansiktet och förs till sjukhus. Efter den våldssamma händelsen bedömer ungdomarna situationen vara för riskfylld för att stanna kvar och lämnar platsen.

- Vi har tidigare gjort samma aktion fast mot en annan strippklubb, säger en deltagarna i demonstrationen. Då var förhållandena annorlunda och att slagsmål skulle uppstå fanns inte ens med på kartan. Vi kommer aldrig utsätta oss själva eller andra för sådan här skada igen.

En medlem i Unga Feminister Jönköping säger att gruppen måste se över hur deras säkerhet kan försäkras i framtiden vid liknande aktioner men konstaterar i ett pressmeddelande att kampen är absolut inte över här.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: