Max Sjöberg-Fritz.

#hallådär: Max Sjöberg-Fritz

2013-06-14 | FemPers padlock

INRIKES

Max Sjöberg-Fritz är en av Feministiskt Perspektivs nyblivna prenumeranter. Han är också först ut i vår nya serie #hallådär, som med jämna mellanrum kommer att lyfta fram en person som gör tidningen möjlig. Sjöberg-Fritz väckte många glada tillrop både inom och utom redaktionen när han häromveckan gav en prenumeration till signaturen @atuxii, som hade önskat detta via Twitter.

Välkommen som prenumerant! Vad fick dig att ta steget?

– Jag har läst tidningens öppna texter under en längre tid och då och då velat läsa texterna som är låsta, men har alltid varit för lat för att ta steget. Men så såg jag kampanjen ni hade på Twitter för att få ökat presstöd eller vad det var och då kände jag att; nu är det dags.


Vi blev rörda över att du också uppfyllt en för dig okänd persons önskan om att kunna prenumerera. Var kommer din omtänksamhet ifrån?

– Omtanke vet jag inte om det var, jag såg honom skriva på Twitter att han inte hade råd med prenumeration och kände att den kan jag bjuda på. Man blir ju glad själv när folk bjuder, så då får man bjuda lite själv också när man har möjlighet.



Hur skulle du beskriva ditt förhållande till feminismen?

– Jag försöker väl göra lite gärningar i feminismens namn då och då, men för det mesta så orkar jag inte. Orkar bara diskutera med folk som lyssnar och försöker förstå.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: