Rättviseförmedlingens VD Sofia Embrén.

Rättviseförmedlingen sprängde glastaket

2012-10-26 | Anna-Klara Bratt padlock 1

INRIKES

I veckan nådde Rättviseförmedlingen 35 000 medlemmar på facebook. Det är fler än något av Sveriges demokratiska partier. Är det dags att kalla Rättviseförmedlingen en folkrörelse? Vi ställde tre frågor till Rättviseförmedlingens vd Sofia Embrén.

35 000 medlemmar - hur känns det?

– Wiiiiiiiiii vad fett, känns det. Plus att man blir rörd och himla stolt. 35 000 personer som samlats för att aktivt och konkret få till mer jämställdhet och mångfald. Så jäkla mäktigt.


35 000 medlemmar på facebook – det är fler än något av Sveriges demokratiska partier. Är det dags att kalla Rättviseförmedlingen en folkrörelse?

– En rörelse har vi såklart varit sedan dag ett när den andra människan gick med. Two makes a movement. Det stora för oss är att rättviseförmedlarna gör så mycket mer än att bara trycka "gilla" på Facebook-sidan eller "följ" på Twitter.

– Vi passerade nyligen 13 000 tips också. Att ”rättviseförmedlarna” fortsätter att engagera sig och bidra med mängder av tips på fantastiskt kompetenta personer, det är detta som gör det så häftigt att få vara en del av just Rättviseförmedlingen. Det är ju alla rättviseförmedlare plus alla de som efterlyser via oss som tillsammans skapar konkret förändring av det svenska samhället. Och om man ser det på det sättet, då är vi ju helt klart en folkrörelse!


Hur ser en vardag ut för Rättviseförmedlingen i dag? Hur ofta får ni förfrågningar?

– Vi får säkert tio förfrågningar eller propåer om dagen. De strömmar in från alla möjliga håll, folk lägger verkligen märke till hur skevt det ser ut i allt för många sammanhang. Men allt går inte att göra efterlysningar på. Det handlar mycket om att utbilda folk i vad Rättviseförmedlingen kan hjälpa till med. Men det är mycket tydligt att folk vill bidra till förändring. Man blir så glad av det.


Hur ser närmaste framtiden ut?

– Vi arbetar jättehårt med att få till en stabil finansiering innan året är slut, så att vi kan fortsätta med vår verksamhet även nästa år och dessutom förverkliga några av de idéer och projektplaner som ligger i drivor på kontoret. Om allt går enligt plan ska vi 2013 också ut i världen med hjälp av Svenska Institutet och slå hål på myten om att Sverige skulle vara ett jämställt land. Det blir kul.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20121028 - Caroline Teir

Grymt bra jobbat!

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: