Anja Gatu och Marika Domanski Lyfors

Damlandslaget kommer att fortsätta tampas i toppen

2011-11-11 | Ida Ali padlock

SPORT

Att TV4:s vd Jan Scherman valde att kuppa in reklam för sin egen kanal mitt under hyllningarna för damlandslaget var något som Anja Gatu tyckte var fult. Tillsammans med Marika Domanski Lyfors hade hon uppgiften att presentera vinnaren av fotbollsgalans diamantboll.

Anja Gatu, sportchef på Sydsvenska dagbladet och Svenska fotbollsförbundets Marika Domanski Lyfors hade den ärade uppgiften att presentera fotbollsgalans vinnare av diamantbollen. Ingen av dem var förvånad över att priset gick till Lotta Schelin.

– Vi tippade vid mitt bord och vi hade väldigt många rätt, säger Anja Gatu och sneglar upp mot pressrummets teve där Zlatan Ibrahimovich just mottagit guldbollen som är herrarnas motsvarighet till diamantbollen.

Marika Domanski Lyfors hade förväntat sig att någon mer spelare från damlandslagets VM- trupp skulle fått något mer pris.

– Jag tänker på priset för damallsvenskans bästa spelare. Jag tycker att Ramona Bachmann är en gudabenådad spelare. Men hon fick ju också pris som årets mittfältare. Men jag hade nog förväntat mig att någon ytterligare spelare från VM-truppen skulle fått något av de priserna, säger Domanski Lyfors och fortsätter:

– Några av dem har varit riktigt bra i allsvenskan också. Men det är ju alltid konkurrens och många som slåss om det, men vi har många bra spelare i år.


Slåss om medaljerna

Både Gatu och Domanski Lyfors tror att damlandslaget har goda förutsättningar för att fortsätta vara med och tampas i toppen av världseliten.

– Jag tror att inte att det är någon av de äldre och erfarna spelarna som kommer att lägga av tills nästa säsong. Det är positivt. De kommer att fortsätta inom landslaget och de yngre som nu gjorde ett av sina första mästerskap kommer att ha den erfarenheten med sig, säger Anja Gatu.

Marika Domanski Lyfors säger till Feministiskt Perspektiv att det alltid är tufft att gå in och göra en topprestation året efter.

– Jag vet det av erfarenhet som förbundskapten från 2003. Men jag tror det här laget har mycket framtidspotential. De har en bra blandning av unga och gamla spelare. Nu har laget den här erfarenheten och framgången med sig och jag tror definitivt att vi kommer att vara med och slåss om medaljerna i den kommande OS-turneringen 2012.

Gatu tillägger också att man inte får underskatta rutinen hos förbundskaptenen Thomas Dennerby och menar att det tar några mästerskap innan man hittar sitt eget upplägg.

– Det känns som det har varit som en liten raket för Thomas Dennerby. På något sätt fick han ihop alla pusselbitar inför detta mästerskap. Men det är också så otroligt mycket som avgör. Det är väldigt svårt att stå här och säga nu att de kommer att ha stora chanser i OS. Det är nio månader dit och det kan bli skador. De har redan nu svårt att hitta kvalificerat motstånd i träningsmatcher.


Fult gjort av Jan Scherman

Mitt under hyllningarna av damernas VM-brons klev Jan Scherman in och berättade om TV4:s satsning på den kommande OS-turneringen.

– Att Jan Scherman gjorde det till någon slags TV4-pressrelease. Det överraskade mig och kändes lite fult att göra en TV4-reklam av hyllningarna till damlandslaget. Sedan förstår jag att TV4 är jätteglada för framgångarna efter som de betyder fler tittare. Men jag tyckte det var rätt fult.

Här flikar Marika Domanski Lyfors snabbt in och betonar att detta får stå för Anja Gatu.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: