Det finns gott om kandidater, säger Björn Nilsved i Feministiskt Initiativs valberedning.

26 mars nomineras FI:s talespersoner

2011-02-25 | Charlotte Haider padlock

INRIKES

Snart kan medlemmar i Feministiskt Initiativ börja lära känna kandidaterna till nya talespersoner för FI, likaså till partiets nya styrelse. Valberedningen hoppas kunna presentera namnen den första helgen i mars.

Förra veckan gick tiden ut för att nominera sig själv, eller tipsa om lämpliga personer att leda partiet under nästa mandatperiod. Nu pågår ett intensivt arbete för valberedningen med att intervjua de nominerade, i flera omgångar. Såväl nominerade till talespersoner som nominerade till styrelsen intervjuas. Vid FI:s kongress i Malmö den 26 mars avgörs vilka som medlemmarna anser lämpar sig bäst för att bli partiets talespersoner.

- Vi har gott om kandidater. Mellan 10 och 20 som gärna vill åta sig till posterna som talespersoner och ännu fler som vill sitta i styrelsen, säger Björn Nilsved i valberedningen. Merparten är personer som identifierar sig som kvinnor, men det finns även ett par manliga kandidater.

Nomineringsförfarandet har varit att de som kandiderar ska nominera sig själva - i princip. Det betyder att några har blivit tipsade om att kandidera och då har de fått fylla i ett webb-fomulär, om de har varit intresserade. En av idéerna med detta nomineringssystem är att slippa det välkända beteendet med hugade kandidater som säger nej, nej, nej och nej innan de säger JA.

Inom den närmaste tiden kommer namnen på kandidaterna till talespersoner och kandidater till styrelsen att presenteras på FI:s medlemsforum på webben. Självklart presenteras ingen som inte har samtyckt. Och den 26 mars avgörs alltså vilka de nya talespersonerna blir.

- Utifrån de namn vi nu har ska det inte vara några problem att hitta två eller tre personer som med inlevelse och pedagogisk talang kan kommunicera FI:s ställningstaganden i den politiska debatten framöver, tror Björn Nilsved.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: